Pizza.

Pizza kot ultimativna jed. Dobimo jo lahko praktično na katerem koli kontinentu in vogalu. Zelenjavno, mesno, morsko, debelo, tanko, s sirom v robu, preloženo. Sama jo doma delam, ker jo lahko naredim čisto po svojem okusu. Če bi takšno po mojem okusu radi poskusili tudi sami, vam tukaj posredujem recept. Količine zadovoljijo dve odrasli osebi, ki nista brutalno lačni.

Pol kocke svežega kvasa raztopite v 1,5 dcl mlačne vode in dobro premešajte. Odmerite 300 g polnozrnate moke in jo zalijte s to vodo. Dodajte še žlico olivnega olja in vse skupaj z vilico premešaje. Kepico, ki nastane, pokrijte s krpo in pustite vzhajati na toplem vsaj eno uro. Vse skupaj vam vzame največ 10 minut, če ste zelo okorni in počasni. Količine lahko po želji povečate in del testa odložite v zamrzovalnik.

Vzhajano testo razvaljate v poljubno obliko, polijete s pelati in potresete z origanom. Nadev je odvisen od vaših želja in okusov. Sama imam najraje svež paradižnik ali ananas in mozzarello. Paprika, artičoke, bazilika in v nobenem primeru ne smejo manjkati olive. Pizzo nato postavite v ogreto pečico na 240 stopinj za 15-20 minut. Če podložite papir za peko, boste na koncu v kuhinji imeli minimalno dela s pomivanjem.Taka pizza predstavlja relativno zdrav obrok (glede na gurmanski užitek) z malo maščob in soli. Težko se poslužite izgovora, da ni časa za domačo pizzo, saj je priprava hitra in enostavna. Naj vam tekne.

galaaine on Instagram – Google Chrome 27.2.2013 110859.bmp

 

Eden odgovor na “Pizza.”

  1. Zdaj bi pa pico … jed, ki se je ne morem naveličati, klasična margerita, s parmezanom namesto drugega sira in par kapljic oljčnega olja po vrhu, preden gre v pečico, Mljask! 🙂

Komentarji so izklopljeni.